Het menselijk lichaam werkt als een geoliede machine samen om u te laten bewegen. Soms wordt er echter zand in deze machine gestrooid en krijgt u klachten die uw dagelijks leven belemmeren. Als ergens last van krijgt, dan staan onze fysiotherapeuten voor u klaar. U kunt bij ons terecht voor algemene fysiotherapie, maar ook voor de specialisaties: geriatrie (ouderen en complexe problematiek), COPD-fysiotherapie en sportfysiotherapie.  Met onze kennis en ervaring maken we een behandelplan op maat en helpen we u in uw herstel. Het wegnemen van klachten en het optimaliseren van bewegingsvrijheid en flexibiliteit staat hierbij voorop. Hieronder leest u er meer over. Wilt u direct een afspraak maken bij een van onze therapeuten? Klik dan hier.

Algemene fysiotherapie

De hele dag door gebruiken we ons lichaam om te bewegen. Als deze bewegingen niet meer soepel gaan en u tegen klachten aanloopt, dan helpen onze fysiotherapeuten u graag.  Met fysiotherapie behandelen we uw klachten en ondersteunen we u in uw herstel. We adviseren, behandelen en begeleiden u naar optimale bewegingsvrijheid en vitaliteit. Tijdens de eerste afspraak brengen we uw klachten in kaart en maken we een behandelplan op maat. Afhankelijk hiervan gaan we aan de slag met massage, mobilisatietechnieken, oefeningen en kunnen we trainen in de fitness of in het zwembad. Ook kunnen we u ondersteunen door te tapen en geven we bewegingsadvies.

Fysiotherapie voor coronapatiënten

Covid-19 heeft de wereld op dit moment in haar greep. Iedereen draagt een steentje bij om het virus in te dammen, maar het gevaar op besmetting is nog niet geweken. Als u besmet bent geweest met het virus, dan heeft dit impact op uw hele lichaam. Het is daarom van belang om zorgvuldig te revalideren. Om u hierbij te helpen, hebben onze therapeuten een coronacursus voor fysiotherapie gevolgd. Na het afronden van deze cursussen zijn we gecertificeerd coronatherapeut en maken we onderdeel uit van Chronisch Zorgnet. Daarnaast onze fysiotherapeute, Sabine Wennekers, als gespecialiseerd geriatrie- en COPD-fysiotherapeut veel ervaring met longpatiënten en ouderen. Deze kennis is waardevol bij het revalideren van Covid-19 patiënten. Hiernaast vertelt ze waarom.

Sabine Wennekers

“Voor mij was de vraag om coronapatiënten te helpen revalideren snel beantwoord. Graag begeleid ik mensen die besmet zijn geweest in hun herstel. Doordat ik de opleidingen COPD-fysiotherapie en Geriatrie-fysiotherapie heb afgerond, beschik ik over veel kennis en ervaring in het behandelen van ouderen en patiënten met longproblematiek. Dit is waardevol voor de revalidatie van coronapatiënten, omdat de besmetting inspeelt op de longen en veel voorkomt onder ouderen. Door middel van herstel- en opbouwtraining ga ik samen met u aan de slag zodat u weer optimaal gezond kunt bewegen en functioneren.”

Geriatrie fysiotherapie

Speciaal voor ouderen en complexe problematiek

Geriatrie fysiotherapie is gericht op het behandelen van ouderen en patiënten met complexe gezondheidsproblematiek. Als u ouder wordt, neemt de beweeglijkheid af en kunt u tegen belemmeringen of klachten aanlopen. Sabine Wennekers is gespecialiseerd in geriatriefysiotherapie en heeft kennis over behandelmethodes en ziektebeelden die veel voorkomen bij ouderen. Deze kennis en ervaring zetten we in om ervoor te zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunt wonen. Dit doen we met specifieke behandelmethodes die uw beweeglijkheid, vitaliteit en gezondheid vergroten.

COPD fysiotherapie

COPD (chronic obstructive pulmonary disease) is een chronische longziekte, waarbij de longen beschadigd zijn. Moeite met ademen, benauwdheid, hoesten, slijm opgeven, zijn veelvoorkomende klachten. Fysiotherapie is de belangrijkste therapie bij deze ongeneeslijke ziekte. Met behulp hiervan, wordt de conditie en spierkracht verbetert. Hierdoor worden longaanvallen voorkomen of uitgesteld. We gaan samen met u een behandelplan maken en aan de slag met op maat gemaakte trainingsschema’s. Daarnaast leren we u specifieke ademhalings- en ontspanningsoefeningen aan, waarmee u om leert gaan met benauwdheid.

Valtraining cursus

Vallen verleden tijd; erkent en vergoed door de zorgverzekeraar

Naarmate u ouder wordt, neemt de kans op vallen toe. Om een veilige valmethode aan te leren én om angst voor vallen weg te nemen, organiseren we valtrainingen. In de fitnessruimte van Fit For Free gaan we samen aan de slag met judo valtechnieken op een dikke mat. Als u op een veilige manier leert vallen is de kans op letsel kleiner en daarnaast neemt de angst voor vallen af. Ook legt u in de fitnessruimte parcours af die gericht zijn op uw dagelijks leven. Bijvoorbeeld het op- en afstappen van trappetjes of het reiken naar een kopje in een hoog keukenkastje. U krijgt hierdoor gewenning met balanceren, op- en af stappen en reiken. Door vertrouwen te krijgen met vallen en gewenning te krijgen met valgevaarlijke bewegingen, bent u voorbereid op een echte val als die zich voordoet. Met het volgen van de valtraining bent u dus preventief met uw gezondheid bezig en kunt u klachten voorkomen.