Panta Rhei is de Griekse benaming voor “Alles Stroomt”.  Als gezondheidsprofessionals zien we beweging overal. In de gezondheidszorg, in het leven en bij onze patiënten. Hoewel gezondheidsklachten uw bewegingsvrijheid in de weg kunnen zitten, doen wij er alles aan om u weer in beweging te brengen. Alleen in beweging zet u stappen vooruit.

Missie

Ons streven is om uw gezondheid op natuurlijke wijze te bevorderen en te behouden. Dit doen we door zoveel mogelijk preventief te behandelen. Hiermee voorkomen we samen klachten en verbeteren we zowel uw fysieke, als mentale gesteldheid.

Ons team

We stellen u graag voor aan ons team:

Sabine Wennekers - Derksen

Na mijn opleiding Fysiotherapie aan de Academie voor Fysiotherapie in Heerlen, ben ik in 1989 aan de slag gegaan als volwaardig fysiotherapeut. Inmiddels heb ik veel ervaring opgedaan, zowel in Nederland als in Duitsland en heb ik ondervonden hoe belangrijk ruimte voor rust en ontspanning is tijdens een behandeling. Om patiënten nog beter op maat te kunnen behandelen, heb ik aanvullende opleidingen gevolgd. Zo ben ik gespecialiseerd in geriatrie fysiotherapie (voor 55+ patiënten), COPD- fysiotherapie, medical taping en McKenzie therapie (voor rug- en nekproblematiek). Met het voltooien van deze opleidingen, heb ik zowel een brede als gespecialiseerde kennis. Dit tezamen met mijn ervaring, maakt dat ik een veelzijdig scala aan klachten kan behandelen en u kan helpen in uw herstel.

Raymond Borger

Na afronding van mijn artsopleiding heb ik een aantal jaar als wetenschappelijk onderzoeker gewerkt. Tijdens deze periode raakte ik gefascineerd door de wetenschappelijke literatuur over de invloed van beweging, voeding en leefstijl op een groot aantal ziektebeelden. Sinds 1994 bied ik via mijn praktijk Panta Rhei kennis en deskundigheid op dit gebied aan. Omgevings-, stress-, voeding-, slaapregulering en zijns-georiënteerde behandelingen zijn daarbij onderdeel van mijn praktijkvoering. Attitudes en de verstandhouding met jezelf en je omgeving hebben immers een grote invloed op gezondheid en kwaliteit van leven. De laatste jaren kunnen we in de geneeskunde dankbaar gebruik maken van het snelgroeiende veld aan effectiviteitsonderzoek naar leefstijlinterventies.

Alf Smeets

Als fysiotherapeut wil ik mensen helpen in hun vaardigheden en gezondheid, zodat ze optimaal hun hobby’s, werk en andere dingen kunnen (blijven) doen. Ik kijk graag samen met de patiënt naar mogelijk is en hecht waarde aan een persoonlijke benadering. Met dynamische en interactieve behandelingen, wil ik zo’n goed mogelijk resultaat met u bereiken door gebruik te maken van mijn ervaring, wetenschappelijk onderbouwde orthopedische kennis en neurologische leerprocessen. Hierbij houdt ik altijd een Japanse wijsheid in het achterhoofd: “zonder kennis weet je niet wat te doen, zonder doen draagt kennis nergens toe bij” (vrij vertaald).

Patricia Clarkson

Na mijn opleiding tot orthopedagoge heb ik een aantal jaren in de Verenigde Staten gewoond. Sinds mijn terugkeer in 1992 ben ik vanaf 1994 werkzaam geweest bij Panta Rhei. Met mijn orthopedagogische kennis en vaardigheden op het gebied van leren, geef ik bij Panta Rhei mede vorm aan programma’s voor gedragsverandering ten aanzien van leefstijl en stresshantering, die in het kader van medische consulten worden ingezet. Daarnaast ben ik werkzaam met organisatorische en administratieve bezigheden. U komt mij in de praktijk met name tegen bij Terug in Vorm gewichtsreductieprogramma, bij de verkoop van producten in het kader van medische behandeling en bij mindfulness/stresscoping therapieën.

Jaqueline Vermin

Sinds 2001 ben ik werkzaam als receptioniste voor het leefstijlgeneeskunde gedeelte van Medisch centrum Panta Rhei. Ik ben hiervoor 4 halve dagen aanwezig en doe dit met veel plezier. Naast de praktische bezigheden, vind ik het menselijke aspect van eengezondheidszorg praktijk leuk. Ik kan me persoonlijk goed vinden  in de benadering van de medische praktijk: werken aan leefstijl, voeding en beweging is geneeskunde van alledag en levert dagelijks mensen aan mijn balie op die daar zichtbaar baat bij hebben en dat ook uitspreken.